Cimetača

Danica Herceg

Sastojci

50 dkg brašna
1 dcl ulja
1 dcl kiselog vrhnja
1 kvasac
1 dcl mlijeka
7 dkg šećera
korica limuna ribana
3 cijela jaja
10 dkg suhe grožđice
2 male žličice cimeta
1 mala žlica soli

Priprema

Uzmite 0,5 kg brašna i tome dodajte 1 dcl ulja, 1 dcl kiselog vrhnja, žličicu soli, šećer, naribanu koricu limuna i 3 jaja. U to staviti pjenicu od kvasca koji ste prije izradili sa žlicom brašna, malo šećera i 1 dcl mlijeka. Tijesto treba dobro izraditi i pustiti da se digne. Kad se tijesto dignulo treba ga ponovo premijesiti i ostaviti da se još jedanput digne. Potom ga razvaljajte na 1 cm debljine pa ga premažite uljem, pospite sa kristal šećerom, cimetom i grožđicama. Kolač zamotajte i položite u namašćeni protvanj i ostavite da se još jednom digne, premažite ga jajetom i stavite peći u vruću pećnicu - pečite dok nije pečeno.