Štefanijina torta

Vesna Hršak

Sastojci

Tijesto:

18 žutanjaka

18 žlica šećer

18 dag mljevenih oraha

6 dag badema

2 šake mrvica

4 dag  brašna

1 prašak za pecivo

- snijeg od 18 bjelanjaka

 

Nadjev:

50 dag margarina

40 dag šećera u prahu

50 dag rastopljene čokolade

4 cijela jaja

2 – 4 žlice ruma

 

Priprema

Žutanjke i šećer dobro izmiješati dok smjesa ne postane gusta i pjenasta. Dodati sve ostale sastojke, a na kraju snijeg od 18 bjelanjaka. Staviti u veliki kalup u pećnicu na 200 ºC , 45 minuta. Nakon što se biskvit ohladi prerezati ga na četiri lista. Listovi se navlaže sokom jedne naranče i nekoliko kapi limuna i malo ruma. Za kremu dobro izmiješati margarin i šećer kako bi se dobila pjenasta krema, dodati rastopljenu čokoladu i jedno po jedno jaje. U dobro izmiješanu kremu dodamo i 2-4 žlice ruma. Kremom se torta nadjeva, ali i premaže izvana. Ukrašava se na način da se zaokretom ruke i vilicom naprave nepravilne kružne crte. Na kraju se ukrasi bademima.