Kuglof od kestena

Marica Kipa

Sastojci

1 kg oguljenih kestena

3 jaja

3-4 kavske šalice oštrog brašna

2 suha kvasca

½ dcl ulja

2 dcl mlijeka

mala žličica soli

Priprema

Oguliti kestene i staviti kuhati dok ne omekšaju. Kuhane ocijediti i izmiksatištapnim mikserom. U ohlađene kestene dodati kvasac koji se prethodno pripremi. U 2 dcl mlakog mlijeka staviti kvasac i malu žličicu šećera. Kad se kvasac digne dodati 1/2 dcl ulja i sol. Na kraju se u smjesu doda brašno i jaja. Sve dobro izraditi (klofati) i ostaviti da se digne. Dignuto tijesto staviti u namazan kalup kuglova i pričekati da se malo digne. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C dok ne poprimi boju. Smanjiti temperaturu pećnice na 150°C i peći 1 sat i 15 min. Kad je kuglov pečen ostaviti da se ohladi. Ovaj desert reže se hladan i poslužuje s medom.