Pita od Krumpira

Anica Čuček

Sastojci

TIJESTO

25 dag glatkog brašna

10 dag kuhanog propasiranog krumpira

1 žlica šećera, malo soli

1 jaje

1 žličica sode bikarbone

5 dag mljevenih čvaraka

5 dag svinjske masti

 

NADJEV

30 dag sitno sjeckanog špeka

2 poriluka

5 dag svinjske masti

2 jaja

20 dag svježeg sira

Priprema

Sastojke za tijesto zamijesiti i ostaviti da odstoje 30 min. Odstajalo tijesto podijeliti na dva jednaka dijela, jedan dio razvaljati i staviti na lim koji je prethodno namazan mašću. Zatim tijesto premazati nadjevom, razvaljati drugi dio tijesta i staviti na nadjev.

Poriluk kratko propirjati na masti, dodati nasjeckani špek i sve skupa još pirjati, ohladiti i dodati jaja i svježi sir, malo papra i soli po želji. Sve zajedno izmiješati. Pitu narezati na kocke prije pečenja, staviti peći 40 min na 180°C.