1 kg brašna za dizana tijesta
8 dag svježeg kvasca
20 dag otopljenog maslaca „Veronika“
20 dag šećera
6 žutanjaka
½ litre kravljeg mlijeka
1 žlica soli
1 prašak za pecivo
3 žlice ruma
3 vrećice rum vanilin šećera
3 velike žlice naribane limunove korice
1 žutanjak za mazanje kruha
0,2 dcl ulja
U većoj posudi promiješati namrvljeni svježi kvas, malo toplog mlijeka, 1 žlicu šećera, 1 žlicu brašna tako da se stvori pjenica. Nakon 10 minuta u rastopljenu smjesu dodati brašno, toplo mlijeko, topljeni maslac, 6 žutanjaka, rum, sol, šećer, rum vanilin šećer, prašak za pecivo. Miješati dok se tijesto ne počne odvajati od kuhače. Tako pripremljeno tijesto pokriti krpom i pustiti da se na toplo diže dva sata. Nakon što se tijesto stavilo u posudu za pečenje, te premazati smjesom od 1 žutanjka i ulja.