TIJESTO
50 dag glatkog brašna
2,5 dcl mlijeka
2 žlice šećera
2 žutanjka
2 žlice domaće svinjske masti
malo soli
½ svježeg kvasca
NADJEV
2 žlice domaćeg pekmeza od šljiva
20 dag suhih šljiva
TIJESTO
50 dag glatkog brašna
2,5 dcl mlijeka
2 žlice šećera
2 žutanjka
2 žlice domaće svinjske masti
malo soli
½ svježeg kvasca
NADJEV
2 žlice domaćeg pekmeza od šljiva
20 dag suhih šljiva
Zamijesiti glatko tijesto od gore navedenih sastojaka i ostaviti ½ sata na toplom mjestu da se digne. Razvaljati tijesto i premazati tanko s malo rastopljene svinjske masti te preklopiti i ostaviti da odstoji oko 15 min. Tijesto razvaljati na debljinu 1,5 cm i prerezati ga na 4 jednaka dijela te staviti nadjev. Dva dijela tijesta premazati tankim slojem pekmeza i posipati sitno nasjeckanim suhim šljivama. Iz sva 4 dijela tijesta kalupom izrezati zvijezdu repaticu. Posložiti u kalup prvo prazno tijesto i zatim dva premazana pa opet prazno tijesto. Ukrasiti zvijezdu sitnim pletenicama koje smo napravili od ostataka tijesta, premazati žutanjkom pomiješanim s mlijekom i staviti da se diže oko pola sata. Peći na temperaturi od 180°C 60 min.