Babičina gibanica

Ana Čuček

Sastojci

Tijesto:   7 šaka glatkog brašna

              ½ kocke kvasca

              1 žličica soli

              1 žličica šećera

              7 žlica rastopljene masti

              2 dl tople vode

 

Nadjev: 7 žlica domaćeg sira

           7 žlica kiselog mlijeka

           5 jaja

           1 šaka čvaraka

           1 luk

Priprema

Od sastojaka umijesiti glatko tijesto. Pustiti da odstoji 30 minuta. Dignuto tijesto podijelimo na 7 dijelova. Svaki dio razvaljati tanko kao mlince, na svaki staviti nadjev i zavaljati u krug. Postupak ponoviti dok se ne potroši cijelo tijesto i sav nadjev. Za nadjev se prodinsta luk sa čvarcima, malo se ohladi. Dodaju se ostali sastojci i sve se dobro promiješa. Sva zarolana tijesta slažu se u namašćeni lim jedan do drugoga u obliku cvijeta. Ostavi se dizati 30 minuta. Dignuto staviti peći 40 minuta na 200°C.