Bakin štrudlin

Jožica Poredski

Sastojci

Tijesto:   40 dag glatkog brašna

             2,5 dl mlake vode

             malo soli

            1 dl ulja

 

Nadjev:  1 kg naribanih buča

            15 dag maka

            15 dag šećera

           1 vanilin šećer

           2 kisela vrhnja

           2 jaja

          15 dag rastopljenog maslaca

          šećer za posipanje

Priprema

Tijesto umijesiti i ostaviti da odstoji najmanje 2 sata na hladnom mjestu. Buče oguliti, naribati, posoliti i pustiti da odstoje zatim ocijediti. Posebno izmiješati mak, šećer i vanilin šećer. Vrhnje i jaja izmiješati i polovicu dodati u nadjev te sve zajedno izmiješati (mak i buče). Tijesto razvući i premazati ga rastopljenim maslacem, staviti nadjev i zarolati u štrudlu. Štrudlu staviti u namašćeni lim, premazati ga ostatkom vrhnja i jaja. Peći oko 40 minuta na 180°C. Po želji pečenu štrudlu posipati šećerom.