Zagorska bučina potica

Slavica Krklec

Sastojci

Tijesto:   ½ kg pšeničnog brašna

             1 mala žličica soli

             1 žlica masti

             1 žlica vrhnja

             250 ml tople vode

             ½ kocke kvasa (umutiti sa 2 žlice mlijeka i 1 žličicom šećera)

 

Nadjev:  3 jaja

             1 kg zrele buče

             ½ kg svježeg sira

             malo soli

             1 žlica masti

 

Za premaz file: 1 jaje

                       1 žlica vrhnja

Priprema

Sve sastojke staviti u zdjelu, zamijesiti tijesto i ostaviti da se digne. Napraviti filu. Buče skuhaj u slanoj vodi 30 minuta. Ocjediti, umutiti 3 jaja, posoliti sa prstohvatom soli, staviti sir, mast i ocijeđene buče. Izmiješati. Razvaljati tijesto, staviti filu i preklopiti krajeve. Umutiti 1 jaje i žlicu vrhnja te premazati po fili. Peći na temperaturi od 200°C pola sata dok ne dobije zlatnožutu boju.