Torta od graha

Biserka Stepan

Sastojci

Biskvit

½ kg krupnog graha
6 žumanjaka
6 žlica šećera
2 žlice krušnih mrvica
1 prašak za pecivo
5 dag oštrog brašna
snijeg od bjelanjaka

Krema

½ l mlijeka, 15dag šećera,
3-4 žlice oštrog brašna,
1 maslac (250g)

Priprema

Grah skuhati i kada se ohladi propasirati. Žumanjke dobro izmiješati sa šećerom, dodati propasirani grah, brašno, krušne mrvice i prašak za pecivo. Posebno od bjelanjaka istući čvrsti snijeg, dodati pripremljenoj smjesi i lagano promiješati. Uliti u kalup za tortu koji smo prethodno namazali maslacem i posipali brašnom. Peći 45 minuta na 180 °C. U malo mlijeka dodati šecer i brašno te izmiješati. Ostatak mlijeka staviti da zakipi te dodati pripremljenu smjesu i miješati dok se ne zgusne. Kad se krema ohladi, umiješati maslac. Ohlađeni biskvit prerezati na pola, premazati kremom i ukrasiti po želji.