Torta od kukuruznog brašna

Zdenkica Ljubić

Sastojci

Tijesto
6 cijelih jaja
2,5 dl šećera
1 limun sok i korica (naribati)
1 žlica ruma
2,5 dl bijelog kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo

Nadjev
15 dag oraha
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
mlijeko (po potrebi za preliti orahe)
pekmez po želji (šljiva, marelica, šipak…)


Priprema

Jaja, šećer i limun miješati mikserom dok se smjesa ne zgusne. Dodati rum, brašno i prašak za pecivo, dobro promiješati i staviti u namašćen kalup. Peći na 180 °C oko 45 minuta, a po potrebi smanjiti temperaturu. Za nadjev pomiješati orahe i šećer te preliti kipućim mlijekom. Ohlađenu tortu prerezati na pola, premazati pekmezom, a zatim nadjevom. Ukrasiti po želji.