Medena torta

Đurđica Pilarić

Sastojci

Tijesto

45 dag brašna

5 žlica meda

3 žlice mlijeka

1 žličica soda bikarbone

1 cijelo jaje

1 vanilin šećer

15 dag šećera

1 žlica ulja

Krema

½ l mlijeka

4 žlica bijelog griza

20 dag maslaca

20 dag šećera

malo ruma

limunova korica

Nadjev od oraha

3 dl oraha prelivenih kipućom vodom

10 dag šećera

Priprema

Sve sastojke za tijesto miješati na pari dok se ne spoje. Tijesto razdijeliti na 4 dijela, svaki dio razvaljati u krug i peći jedno po jedno oko 15 minuta na 150 °C. Sastojke za kremu kuhati dok se smjesa ne zgusne, u ohlađenu smjesu dodati 20 dag maslaca, 20 dag šećera, malo ruma, limunovu koricu i vanilin šećer. Slaganje: prva kora – bijela krema – druga kora – premaz pekmezom i nadjev od oraha – treća kora – bijela krema – četvrta kora – glazura po želji.