Torta od mrkve

Biserka Stepan

Sastojci

Biskvit

6 bjelanjaka

60 dag naribane mrkve

30 dag šećera

1 žličica cimeta

1 prašak za pecivo

15 dag oštrog brašna

Krema

6 žumanjaka

10 dag šećera u prahu

korica od limuna

60 dag krem sira

Sastojci za roladu

6 bjelanjaka

6 žlica brašna

½ praška za pecivo

15 dag oraha

Krema za roladu

½ l mlijeka

20 dag šećera

2 vanilin šećera

1 žličica kakaa

20 dag margarina

Priprema

Od bjelanjaka izraditi snijeg te ga umiješati u ostale sastojke. Smjesu uliti u kalup i smjesu za biskvit peći 40 minuta na 180 °C. Za kremu je potrebno žumanjke i šećer miksati na pari te u ohlađeno umiješati sir te naribati koricu limuna. Sve sastojke za roladu zajedno izmiješati te prebaciti u lim za pečenje. Tijesto za roladu peći na 180 °C. Pečeno tijesto premazati kremom za roladu, na rub položiti cijelu kuhanu mrkvu i zarolati. Roladu narezati na 1,5 cm široke šnite. Prvi dio biskvita premazati kremom, po tome posložiti šnite rolade te ponovo sve premazati kremom. Na to staviti drugi dio biskvita te premazati kremom. Kolač ukrasiti po želji.