Babičina gibanica od boba

Ivanka Tandarić

Sastojci

Tijesto

6 dag šećera, 1 svježi kvasac
55 dag oštrog brašna, 1 vanilin-šećer
2 dcl mlijeka, 1 dcl ulja, 1 jaje, 2 žumanca
3 žlice kiselog vrhnja, malo soli
malo limunove kore

Nadjev

15 dag krumpira
20 dag sira, 2 manja luka
2 žlice kiselog vrhnja, 1 jaje
20 dag boba, 2 bjelanca

Priprema

Kvasac razmutiti u mlijeku, dodati šećer i malo brašna te ostaviti na toplom da se kvasac digne. Brašno prosijati, u nj staviti ostale sastojke te s ostatkom mlijeka zamijesiti dizano tijesto. Dok se tijesto diže, skuhati krumpir i bob i sve dobro mikserom izmiješati. Na blagoj vatri ispržiti luk koji sa sirom valja dodati krumpiru i bobu. Sve još jednom dobro izmiješati. Tako pripremljeno tijesto razvaljati, namazati nadjevom i staviti u namazani lim 32x20 cm da se diže još pola sata. Dignuto tijesto premazati razmućenim jajem i peći na 150ºc 50-55 minuta do zlatno žute boje.