70 dag brašna, 12 dag maslaca,
3 jaja, 2 dl mlijeka, 3 žlice kiselog vrhnja,
4 dag kvasca, malo šećera, sol
1 prašak za pecivo
Nadjev
80 dag skuhanih pasiranih krumpira
2 vanilin-šećera, grožđice ( po želji ), 15 šećera
naribana kora cijelog limuna, 3 jaja,
12 dag maslaca, sol po potrebi
Zamijesiti tijesto pa ga ostaviti da odstoji na toplom pola sata. Nakon toga tijesto još jednom promijesiti, razvaljati i opet staviti da odstoji. Napraviti nadjev, skuhati krumpir s korom, oguliti ga i napraviti pire. U rastopljenom maslacu dobro razmutiti šećer, tri žumanca, dva vanilin-šećera, sol i naribanu suhu koru od cijelog limuna usitnjenog u mlincu za kavu. Sve to pomiješati s pire-krumpirom i dobro izmiješati. Od tri bjelanca istući čvrst snijeg pa ga polako umiješati u smjesu. Za bolji okus po želji dodati grožđice. Na tanko razvaljano tijesto ravnomjerno razmazati nadjev pa ga zarolati pomoću stolnjaka. Prije pečenja kolač premazati mješavinom pola male žličice ulja i žumanca. Kalup veličine 30x20 cm premazati maslacem i peći 45 minuta na 180ºc. Kolač poslužiti topao.