2 kg svježeg sira
2 praška za pecivo
250 g domaćeg maslaca, sol
4 vrste kukuruza (crveni, bijeli, plavi, žuti)
licitarska jestiva boja (crvena, plava, žuta)
2 l domaćeg vrhnja
8 jaja
Kukuruzna šahovnica
Marica Kipa
Sastojci
Priprema
Kukuruz samljeti, svaku vrstu posebno, i prosijati kroz sito. U četiri posude staviti pola kg od po jedne vrste kukuruznog brašna. Domaći maslac prepržiti, raspodijeliti u četiri posude i pomiješati s brašnom. Sir, prašak za pecivo, vrhnje, žumance i sol izmiješati u smjesu kojoj se doda snijeg od bjelanaca. Smjesa se razdijeli na četiri jednaka dijela te se u svaki doda po jedna boja. Crvenu smjesu dodati u crveno brašno, plavu u plavo brašno, žutu u žuto brašno, a bijelu smjesu sira u bijelo brašno. Smjese se svaka za sebe izmiješaju te stave u četvrtaste kalupe; svaka kockica u kalupu je druge boje. Peče se jedan sat na 180ºc.