Medena pita s bučinim košticama

Ana Lisak

Sastojci

3 žlice meda
3 žlice mlijeka, 5 dag masti
55 dag polubijelog brašna
18 dag šećera, 1 jaje
1 žlica sode

Nadjev

20 dag mljevenih bučnih koštica
8 žlica pekmeza od mušmula
4 žlice šećera

Priprema

Jaja, med, mlijeko, mast i šećer kuhati 10 minuta. Kad je skuhano, dodati brašno i sodu te zamijesiti tijesto koje potom valja razdijeliti na četiri dijela i razvaljati dok je toplo. Svaka kora peče se posebno na okrenutom limu na 180ºc. Da bi zadnja kora bila valovita, peče se na rešetki od pećnice. Mljevene bučine koštice i šećer preliti s malo kipućeg mlijeka. Pečene kore premazati nadjevom: prvu nadjevom od koštica, drugu pekmezom, treću košticama, a na nju staviti zadnju koru.