40 dag brašna
kora limuna, 1 dl mlijeka
2 dl mlijeka, 6 dag šećera, 1 kvasac
2 žumanca, 8 dag maslaca
3 dag šećera, sol
1 dag šećera
Nadjev
50 dag oraha
15 dag šećera, rum
2 dl mlijeka, 10 dag grožđica
kora limuna
40 dag brašna
kora limuna, 1 dl mlijeka
2 dl mlijeka, 6 dag šećera, 1 kvasac
2 žumanca, 8 dag maslaca
3 dag šećera, sol
1 dag šećera
50 dag oraha
15 dag šećera, rum
2 dl mlijeka, 10 dag grožđica
kora limuna
Prosijati brašno i napraviti rupicu, u nju staviti pomiješani kvasac i pustiti dizati. Kada je kvasac dignut, staviti u mlijeko. Šećer i malo soli miješati s kvascem. Zatim dodati maslac narezan na listiće te mijesiti rukom dok tijesto ne bude glatko – da se ne lijepi. Tijesto pustiti dizati. Kada se tijesto digne, razvaljati ga, napuniti nadjevom, napraviti dvije role te ih staviti u namašćen lim. Pustiti da se dižu te prije pečenja namazati razmućenim jajem. Staviti peći u vruću pećnicu na 200ºc 40 minuta.