Pita od miješanog mesa

Mirica Sinković

Sastojci

Tijesto

75 dag glatkog brašna
malo ulja, sol, mlaka voda po potrebi

Nadjev

1 pileća prsa (oko 20 dag)
30 dag teletine ili junetine, 4 jaja, sol
50 dag svinjetine, 4 dcl vrhnja,
1 žlica masti, 2 crvena luka
majčina dušica
1 žlica nasjeckane mlade koprive

Priprema

Zamijesiti tijesto kao za štrudlu, tanko razvaljati te ga pustiti da se malo prosuši, poprskati uljem i rezati listove u veličini protvice – osam komada. Meso sitno narezati, pirjati. U ohlađeno dodati tri jaja, dva dl vrhnja, sol, majčinu dušicu, sitno nasjeckanu koprivu. U namašćen lim staviti četiri lista tijesta, nadjev, prekriti s preostala četiri lista tijesta, pa preliti s ostatkom vrhnja u kojem smo razmutili jedno jaje. Peći oko 50 minuta na 220ºc.