1 kg ječmenog brašna
2 jaja, 1 kvasac, ½ l mlijeka
žlica soli, 1 dcl masti, malo kima
½ kg mljevenih čvaraka ( po želji dodati nasjeckani luk i papar )
![](/Resource/SmartSize?url=%257e%252fCms_Data%252fContents%252fbabicinikolaci%252fFolders%252fslike%252fbabice%252f%257econtents%252fNJJJS8PVJPE8UJXM%252fbabice-8manda-kogaj.jpg&width=154&height=154&vAlign=top&hAlign=center&quality=95)
Težački buhtlini
Manda Kogaj
Sastojci
Priprema
U posudi pomiješati dva jaja, mast, sol te dodati mlijeko pomiješano s kvascem. Sve sastojke dobro umijesiti uz dodavanje ječmenog brašna. Tijesto pustiti da se digne, potom razvaljati, rezati na kocke te puniti čvarcima i lukom. Nakon toga tijesto preklopiti i oblikovati u buhtle, koje se poslože u namašćeni lim. Pustiti ih da kratko odstoje.Peći na 200ºc; napola pečene premazati jajem i posuti kimom po želji.