10 žlica oštrog brašna
10 žlica mljevenih oraha
10 žlica šećera, kora 1 limuna
10 žlica mlake vode, 1 vanilin-šećer
1 prašak za pecivo, 10 dag grožđica
marmelada od marelice, 10 jaja
Preljev
5 žlica šećera, cimet
5 dl crvenog vina, klinčići
Glazura
3 velike žlice vode
3 velike žlice šećera, 1 dag maslaca
5 rebra čokolade
Sve sastojke prokuhati. Glazura: vodu šećer i čokoladu kuhati dok se masa ne zgusne, dodati maslac i miješati da se rastopi. Odmah preliti preko kolača. Pjenasno umutiti jaja, šećer i vanilin-šećer. U dobivenu smjesu polako dodavati mlaku vodu, prašak za pecivo, brašno, orahe, koru limuna i snijeg od 10 bjelanaca. Biskvit peći 40 minuta na 180ºc. Ohlađeni biskvit preliti vinom. Premazati biskvit marmeladom u koju smo stavili sitno narezane grožđice, te na kraju preliti kolač glazurom od čokolade.