3 jaja
3 velike žlice kiselog vrhnja
2 velike žlice kiselog mlijeka
1,5 dcl mineralne vode
1 žličica sode bikarbone
1 dcl ulja
1 šalica (1,5 dcl) kukuruznog brašna
1 šalica (1,5 dcl) pšeničnog brašna
1 velika žlica punomasnog sira
500 gr špinata
malo mlijeka
sol
papar
Kostelska pita sa sirom i špinatom
Anica Čuček
Sastojci
Priprema
Sa metlicom ili kuhačom miješaj jaja, dodaj kiselo vrhnje, mineralnu vodu, kiselo mlijeko, sodu bikarbonu, ulje, sol. Na to dodajte kukuruzno i pšenično brašno. Sve sastojke dobro promiješajte. Polovicu tijesta zapecite. Potom dodajte špinat koji ste popekli na maslacu (nasjeckani) premaži na tijesto, posipaj sa sirom, prelijte sa preostalim tijestom i peci na 200º C 40 minuta.