3 jaja
3 velike žlice kiselog vrhnja
2 velike žlice kiselog mlijeka
1,5 dcl mineralne vode
1 žličica sode bikarbone
1 dcl ulja
1 šalica (1,5 dcl) kukuruznog brašna
1 šalica (1,5 dcl) pšeničnog brašna
1 velika žlica punomasnog sira
500 gr špinata
malo mlijeka
sol
papar
![](/Resource/SmartSize?url=%257e%252fCms_Data%252fContents%252fbabicinikolaci%252fFolders%252fslike%252fbabice%252f%257econtents%252f6W3JJSSMFX83KT2W%252fanica-cucek-2013.jpg&width=154&height=154&vAlign=top&hAlign=center&quality=95)
Kostelska pita sa sirom i špinatom
Anica Čuček
Sastojci
Priprema
Sa metlicom ili kuhačom miješaj jaja, dodaj kiselo vrhnje, mineralnu vodu, kiselo mlijeko, sodu bikarbonu, ulje, sol. Na to dodajte kukuruzno i pšenično brašno. Sve sastojke dobro promiješajte. Polovicu tijesta zapecite. Potom dodajte špinat koji ste popekli na maslacu (nasjeckani) premaži na tijesto, posipaj sa sirom, prelijte sa preostalim tijestom i peci na 200º C 40 minuta.