Kostelska pita sa sirom i špinatom

Anica Čuček

Sastojci

3 jaja
3 velike žlice kiselog vrhnja
2 velike žlice kiselog mlijeka
1,5 dcl mineralne vode
1 žličica sode bikarbone
1 dcl ulja
1 šalica (1,5 dcl) kukuruznog brašna
1 šalica (1,5 dcl) pšeničnog brašna
1 velika žlica punomasnog sira
500 gr špinata
malo mlijeka
sol
papar

Priprema

Sa metlicom ili kuhačom miješaj jaja, dodaj kiselo vrhnje, mineralnu vodu, kiselo mlijeko, sodu bikarbonu, ulje, sol. Na to dodajte kukuruzno i pšenično brašno. Sve sastojke dobro promiješajte. Polovicu tijesta zapecite. Potom dodajte špinat koji ste popekli na maslacu (nasjeckani) premaži na tijesto, posipaj sa sirom, prelijte sa preostalim tijestom i peci na 200º C 40 minuta.