Tijesto
35 dkg raženog brašna
35 dkg pšeničnog brašna (tip 850)
3 dkg mlijeka
2 velike žlice domaće svinjske masti
1 dcl domaćeg vrhnja
1 kvas svježi
soli po potrebi
Nadjev
½ kg krumpira
½ kg domaćeg svježeg sira (kravljeg)
1 dcl domaćeg vrhnja
2 jaja
soli po potrebi
1 žlica na sitno rezanog celerovog lista
1 žlica na sitno rezanog peršinovog lista
1 žlica na sitno rezanog lišća porog luka
Zamijesiti tijesto i ostaviti da odstoji na toplome oko pola sata. Za to vrijeme pripremimo nadjev. Krumpir ogulimo i izrežemo na kocke, pa kada je kuhan ocijedimo ga i protisnemo kao za pire, te ostavimo da se malo ohladi.
Celer, peršin i pori luk koji smo isjeckali dodamo u smjesu pošto smo krumpir pomiješali sa sirom, te dodamo vrhnje, soli i jaja. Nadjev podijelimo u 2 jednaka dijela, tijesto razvaljamo na debljinu od oko 1 cm i to u dva dijela.
Na jedan dio razvaljanog tijesta nanesemo polovicu nadjeva, te ga zarolamo u gibanicu.
Na drugi dio razvaljanog tijesta nanesemo drugi dio nadjeva u koji smo još dodali 2 žlice šećera, te ga zarolamo u gibanicu.
Na kraju ispletemo pletenicu od ostatka tijesta i ukrasimo lupatvicu.
Peći na temperaturi od oko 180º oko 50 min.