Orehnjača sa divljim trešnjama

Mirica Sinković

Sastojci

Tijesto

1 svježa germa
1 dcl mlijeka
1 žlica šećera
1 žlica brašna
pustiti na toplom da se digne

40 dkg pšeničnog brašna oštrog
40 dkg pšeničnog brašna glatkog
1 prašak za pecivo
3 dl vrhnja
3 žlice krute domaće mati
4 žutanjka
1 vanilin šećer
malo soli
zamijesiti tijesto, podijeliti u 3 kugle
pustiti da se diže

Nadjev

½ kg oraha mljevenih
20 dkg šećera
4 bjelanjka - snijeg
1 vanilin-šećer
1 mala flašica domaćeg đema od divljih crnih trešanja

Priprema

Orahe pofuriti kipućim mlijekom, dodati šećer i snijeg.
Razvaljati dignuto tijesto, svaku kuglu posebno premazati nadjevom.
Peći u zemljanoj protvici oko 60 min na 200 ºC.