Torta od oraha

Olga Hršak

Sastojci

Tijesto

8 bjelanjaka (snijeg)
15 dkg oraha
30 dkg šećera
2 rebra čokolade
vanilin-šećer
sol
i rum
po želji 4 žlice brašno oštro

Nadjev ili krema

4 dcl mlijeka iskuhati
4 žlice brašna oštro
25 dkg šećera
1 margarin

Istuci snijeg i u snijeg metni žutanjke, orahe, šećer, rastopljenu čokoladu i brašno, sve dobro izmiješaj. Posudu za tortu treba namazati s uljem, posipati brašno. Peci dva lista na temperaturi 200º C oko 25 minuta i kada je rumeno izvaditi iz pećnice.

Krema

4 dcl mlijeka iskuhati
4 žlice brašna oštrog
25 dkg šećera
1 margarin

Promiješaj šećer u brašno i usipaj u kipuće mlijeko i brzo mikserom miješaj, dok se masa zgusne makni sa vatre. Dok je krema malo mlaka nareži margarin na listiće pa ga pomiješaj.
Kada su listovi pečeni premažite kremom, oblikujte po želji kremom ili prelijte čokoladom.