Ankina gibica

Ksenija Božić

Sastojci

Tijesto

13-15 žlica glatkog brašna
malo soli
1 jaje
2 žlice ulja ili 1 žlica masti
mlake vode po potrebi
1 žlica vrhnja

Nadjev
 
0,5 kg svježeg sira
1 jaje
malo soli
2 žlice šećera
2 žlice vrhnja
5 dag otopljenog margarina ili maslaca
2 žlice oštrog brašna
1 šaka mljevenih oraha
2 šake krupno sjeckanih oraha

Premaz
    
1 žlica vrhnja
1 žlica ulja
1 žlica šećera

Priprema

Zamijesi se tijesto od navedenih sastojaka te ostavi da malo odstoji. Za izradu nadjeva svi sastojci se dobro izmiješaju. U namašćen pleh stavi se razvučeno tijesto tako da dio tijesta prelazi preko ruba( 2-3 prsta). Tijesto se premaže nadjevom i prekrijte tijestom koje viri preko ruba pleha. Kolač se premaže premazom i stavite u pećnicu. Peče se na 200ºC do zlatno žute boje.