Babičina hajdina zlevka

Marica Kipa

Sastojci

Tijesto

1 kg svježeg kravljeg sira
15 dag domaćeg putra
1 žlica masti
0,5 l vrhnja
sol
2 žličice sode ili 2 praška za pecivo
2 šalice (4 dcl) kukuruznog brašna
2 šalice (4 dcl) hajdine kaše
5 jaja
luk

Priprema

Hajdina kaša se skuha, potrebno je paziti da se ne prekuha kako ne bi previše omekšala. Luk se prodinsta na masti, zatim se izvadi, a na mast se stavi ocijeđena hajdina kaša i malo poprži.

Na putru se poprži luk do zlatno žute boje. Zatim se luk izvadi, a putrom se začine izmiješani sir i vrhnje s kukuruznim brašnom. Smjesi se dodaju žutanjci i snijeg od bjelanjaka. Na kraju se doda hajdina kaša, sol po ukusu i prašak za pecivo ili soda bikarbona.

Smjesa se izlije u tepsiju i peče oko 40 minuta na temperaturi 180 ºC.