Kolač od medvjeđeg luka

Mirjana Štahan

Sastojci

Tijesto

50 dag brašna (pola oštrog, pola glatkog)
1 žlica masti
malo ulja
malo soli
jedno jaje
stepki po potrebi

Nadjev

30 dag svježeg kravljeg sira
15 dag kukuruznog bijelog brašna
3 žlice griza
10 dag putra ili maslaca
4 jaja
3 dcl vrhnja
soli po želji
1 manji svežanj sitno sjeckanog medvjeđeg luka (6-7 listova)

Priprema

Od navedenih sastojka zamijesi se tijesto, te pustiti da odstoji na toplom oko dva sata pokriveno folijom. Odstajalo tijesto se razvalja da je malo veće od tepsije.

Nadjev: navedeni sastojci se dobro izmiješaju, te se ravnomjerno stave na tijesto, a rubovi tijesta preklope prema sredini. Sredina kolača prelije se s malo vrhnja pomiješanim s žumanjkom i jednom žlicom ulja. Peći u pećnici na 180ºC oko 40 minuta.