Tijesto
8 jaja
25 dag šećera
40 dag bijelog kukuruznog brašna -fino prosijanog
sok od jednog limuna
naribana korica od pola limuna
2 žlice ruma
Krema
1,5 dcl mlijeka
30 dag mljevenih oraha
15 dag šećera u prahu
20 dag putra
1 žlica ruma
1 vanilin šećer
Glazura
10 dag čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
Izradi se čvrsti snijeg od bjelanjaka te mu se doda pola količine šećera. Žumanjci se tuku na pari sa drugom polovicom šećera pola šećera i limunom sve dok se zapjeni, cca.15 minuta da nastane gusta pjenasta masa. Smjesa se makne sa vatre i uz miješanje ohladi. Zatim joj se doda kukuruzno brašno, rum i lagano kuhačom umijesi snijeg od bjelanjaka.
Biskvit se peče na 180ºC oko 10 minuta, zatim se temperatura malo smanjiti i peče još 50 minuta. Pečeni biskvit ostavi se u otvorenoj pećnici da se ohladi, zatim se prereže na tri dijela i puniti kremom.
Krema: Sa toplim mlijekom preliju se orasi i šećer pa miksajući dodaju se redom: putar, rum i vanilin šećer. Svaki dio biskvita natopiti se sa mlijekom u koje se po želji može dodati malo ruma.
Glazura: Čokolada i ulje otope se na pari, te se glazura prelije po torti, a rub ukrasi ostatkom kreme.