Ocvirkove pogačke

Magda Svečak

Sastojci

Tijesto

70 dag glatkog brašna
1 kvas
1 žlica šećera
1 žlica soli
4 dcl mlijeka
1,5 dcl ulja
3 žlice kiselog vrhnja
malo limunove korice i soka
malo cimeta

Nadjev

20 dag čvaraka (sitno samljeti, dodati sol i biber)

Priprema

Pripremiti kvas i zamijesiti tijesto, te pustiti da se diže. Dignuto tijesto razvaljati na debljinu od 1 cm. Razvaljano tijesto premazati čvarcima, te četiri puta preklopiti kao knjigu. Tijesto se ponovno  razvalja, te još jednom preklopi i ostavi da se diže oko 30 minuta.

Tijesto razvaljati oko 1,5 cm debelo, površinu tijesta razrezati u obliku mreže, te čašom vaditi krugove i ostaviti da se još malo dižu. Izrezani krugovi premažu se žumanjkom, posole krupnom solju i kimom, te se peku na 190ºC oko 25 minuta.