Tijesto
4 dcl mljevenih čvaraka
1 dcl kiselog vrhnja
1 dcl sitnog šećera
3 žumanjka
3 velike žlice vina
8 dcl pšeničnog brašna
1 mala žličica sode bikarbone
Nadjev
½ kg ribanih domaćih jabuka
prstohvat cimeta
šećera po želji
Tijesto
4 dcl mljevenih čvaraka
1 dcl kiselog vrhnja
1 dcl sitnog šećera
3 žumanjka
3 velike žlice vina
8 dcl pšeničnog brašna
1 mala žličica sode bikarbone
Nadjev
½ kg ribanih domaćih jabuka
prstohvat cimeta
šećera po želji
Izmiješaju se čvarci vrhnje, žumanjci, vino, šećer, soda bikarbona i brašno. Tako izrađeno tijesto ostavi se da pola sata odstoji. Tijesto se zatim razdijeli na dva dijela, razvalja i jedan dio tijesta se stavi u brašnom posipanu tepsiju, posipa naribanim jabukama izmiješanim sa šećerom i cimetom (umjesto jabuka tijesto se može premazati pekmezom od šljiva) te se prekrije drugim dijelom tijesta. Kolač se peče 30 minuta na 220°C.