Tijesto
75 dag glatkog brašna
1 jaje
sol
malo ulja
voda
Nadjev
30 dag suhih šljiva
4 žlice šećera
1 ½ dcl vode
šećer za posipanja
Tijesto
75 dag glatkog brašna
1 jaje
sol
malo ulja
voda
Nadjev
30 dag suhih šljiva
4 žlice šećera
1 ½ dcl vode
šećer za posipanja
Od navedenih sastojaka zamijesi se tijesto kao za savijaču i ostavi 1 sat da odmara.
Suhe šljive se namoče i ostave 2 sata da omekšaju. Zatim se ocijede i očiste od koštica. Očišćene šljive se kuhaju u 1 ½ dcl vode sa 4 žlice šećera oko 20 minuta. Ocijeđene i ohlađene šljive sitno se nasjeckaju, a tekućina u kojoj su se kuhale se spremi. Tijesto se razvalja i namaže rastopljenim putrom. Na jednu stranu tijesta stave se šljive i tijesto se zarola. Kolač se stavi u lim namašćen svinjskom masti i peče 40 min na 180°C.
Još vrući kolač poškropiti se tekućinom u kojoj su se kuhale šljive, te posipa šećerom.