Tijesto
40 dag glatkog brašna
20 dag margarina
6 žlica šećera
1 kvasac
4 žumanjka
1 dcl mlijeka
Nadjev
20 dag oraha
20 dag maka
12 žlica šećera
snijeg od 4 bjelanjka
mlijeka po potrebi
Sirup
1 žlica meda
1 žlica ruma
sok od 1 limuna
2 dcl mlijeka
Tijesto
40 dag glatkog brašna
20 dag margarina
6 žlica šećera
1 kvasac
4 žumanjka
1 dcl mlijeka
Nadjev
20 dag oraha
20 dag maka
12 žlica šećera
snijeg od 4 bjelanjka
mlijeka po potrebi
Sirup
1 žlica meda
1 žlica ruma
sok od 1 limuna
2 dcl mlijeka
Od navedenih sastojaka zamijesi se tijesto i ostavi da se digne. Dignuto tijesto se podijeli na četiri jednaka dijela i razvalja u oblik pravokutnika.
Nadjev od oraha: mljeveni orasi izmiješaju sa 6 žlica šećera, snijega od 2 bjelanjka i mlijeka po potrebi.
Nadjev od maka: mljeveni mak se izmiješa sa 6 žlica šećera, snijega od 2 bjelanjka i mlijeka po potrebi.
Dva dijela tijesta premažu se nadjevom od oraha, a druga dva nadjevom od maka, zaralaju se i režu na prst debele šnitice. Tako izrezane šnite se stave jedna do druge na lim i peku na 170 ºC 20 minuta. Pečene ružice preliju se sirupom.