Starikin korejov štrudlin

Štefica Zorman

Sastojci

Tijesto

60 dag domaćeg brašna od pšenice
15 dag maslaca
sol
mlaka voda
1 žličica maslaca za namazati lim za pečenje
1 žličica rastopljenog maslaca za premazati štrudlu

Nadjev

1 kg mrkve (sitno ribane)
80 dag kiselih domaćih jabuka (ribanih)
3 žlice šećera
1 žlica maslaca

Priprema

Od pšeničnog brašna, maslaca, soli i mlake vode zamijesi se mekano tijesto koje se razdijeli na tri jednaka dijela. Svaki dio tijesta se dobro izradi, prekrije platnenom krpom i pusti da odstoji pola sata.

U loncu se rastopi žličica maslaca, zatim se doda naribana mrkva i pirja dok malo ne omekša. Pirjana ohlađena mrkva pomiješa se sa naribanim jabukama i šećerom. Ako nadjev ispusti previše soka malo ga se ocijedi.

Svako tijesto se razvalja i premaže trećinom nadjeva, te zarola. Lim za pečenje se premaže s malo maslaca i u njega polože zavijene štrudle. Tako pripremljena štrudla premaže se žličicom rastopljenoga maslaca i stavi u već zagrijanu pećnicu. Kolač se peče sat vremena na 200 Cº.