Štrukli za okrepu

Julijana Šereg

Sastojci

Tijesto

60 dag crnog brašna
1 jaje
2 žlice ulja (ili 1 žlica masti)
malo soli
2-3 dcl tople vode

Nadjev

2 dcl kuhane ječmene kaše
2 jaja
15-20 dag sitno sjeckanog mesnatog špeka
1 glavica crvenog luka
začini po ukusu
svježi peršinov list sjeckani
list celera sjeckani

Priprema

Tijesto umijesiti i ostaviti da stoji sat vremena na toplome.

Nadjev: Crveni luk se prodinsta, doda se mesnati špek, začini, kuhana kaša, te se sve zajedno još malo dinsta. Na kraju se dodaju dva jaja, list peršina i list celera, te se sve dobro izmiješa. Razvaljano tijesto premaže se sa nadjevom, te se zarola pomoću stolnjaka. Štrukli se stave u mašću namazan lim te se peku na 180 do 200 ºC dok ne porumene.