Svadbena torta (60-tih godina)

Vera Rafaj

Sastojci

Tijesto

40 dag oštrog brašna
30 dag šećera
2 dcl ulja
2 dcl mlijeka
4 jaja
1 prašak za pecivo
1 žlice kakaa u prahu

Nadjev

½ l mlijeka
4 žlice oštrog brašna
12 dag maslaca
18 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer

Glazura

10 dag čokolade za kuhanje
10 dag maslaca

Priprema

Navedeni sastojci se dobro izmiješaju kako bi se dobila žuta smjesa. Zatim, 2/3 dobivene smjese se stavi u okrugli kalup za pečenje, a u ostatak žute smjese doda se žlica kakaa kako bi se dobila tamna smjesa. Smjese se peku na 180ºC oko 20 minuta.

Nadjev: u malo mlijeka razmuti se brašno te stavi u ostatak mlijeka i kuha sve dok se smjesa ne zgusne. Kada se dobivena smjesa ohladi dodaju joj se preostali sastojci.

Žuti biskvit se prereže na pola i premaže nadjevom, na njega se stavi tamni biskvit koji se također namaže nadjevom i na kraju dolazi žuti biskvit. Glazura se pripremi na način da se maslac i čokolada otope na laganoj vatri i prelije po torti. Torta se po želji može ukrasiti.