Tijesto:
90 dag crnog brašna
½ l mlijeka
4 žlice domaće masti
2 žumanjka
5 dag šećera
½ žlice soli
1 svježi kvasac
Nadjev:
1 kg domaćeg svježeg sira
2 jaja
2 žumanjka
2 vanilin šećera
15 dag šećera
Limunova korica
2-3 žlice domaćeg vrhnja
15 dag grožđica
U 1 dcl toplog mlijeka razmuti se kvasac, zatim se dodaju ostali sastojci i izradi glatko tijesto koje se razdijeli na dva dijela. Tijesto se stavi na toplo da se digne. Dignuto tijesto razvalja se na tanko i puni nadjevom. Od navedenih sastojaka, koji se zajedno dobro izmiješaju izradi se nadjev. Nadjev se namaže po razvaljanom tijestu koje se zarola i reže tanjurićem na štrukle. Štrukle se stavljaju u namazan protvanj te ostave na toplom da se dižu još pola sata. Štrukle se premažu razmućenim jajetom te peku 30-35 minuta na 170 ºC.