Tijesto:
40 dag brašna za dizana tijesta
Kora od limuna
2 dcl mlijeka
1 kvasac
2 žumanjka
1dcl ulja
1 vanilijin šećer
3 dag šećera
Prstohvat soli
10 dag šećera u prahu
Sok od limuna
Nadjev:
50 dag oraha
15 dag šećera
Malo ruma
2 dcl mlijeka
10 dag dagožđice
1 vanilija šećer
Kora od limuna
1 žlica meda
Brašno prosijamo, dodamo kvas, malo šećera i mlijeko te ostavimo da se digne. Kada se kvas digne stavi se mlijeko, šećer, žumanjci, malo soli, ulje i vanilijin šećer i sve to umijesimo rukom dok ne postane glatko, da se ne lijepi. Tako pripremljeno tijesto pustimo da se diže.
Nadjev:
Vrelim mlijekom zalijemo orahe te kada se malo ohlade dodamo 15 dag šećera, ruma, snijeg od dva bjelanjka, jednu žlicu meda, dagožđice te koru od limuna.
Kada se tijesto digne razvaljamo ga u jednu rolu koju prerežemo po duljini. Dvije role ispletemo i stavimo peći u okrugli kalup-kuglof. Pustimo da se diže jedan sat. Kolač stavimo peći jedan sat i 40 minuta na 180°C. Kada se kolač ohladi premažemo ga smjesom šećera u prahu i limunovim sokom.