Tijesto:
50 dag glatkog brašna
2 jaja
10 dag maslaca
2 dcl mlakog mlijeka
3 dag kvasca
prstohvat soli
1 mala žlica šećera
Nadjev:
5 jaja
3 mlada luka
Malo soli, bibera
10 dag maslaca
10 dag domaćeg špeka
5 dag čvaraka
Tijesto:
50 dag glatkog brašna
2 jaja
10 dag maslaca
2 dcl mlakog mlijeka
3 dag kvasca
prstohvat soli
1 mala žlica šećera
Nadjev:
5 jaja
3 mlada luka
Malo soli, bibera
10 dag maslaca
10 dag domaćeg špeka
5 dag čvaraka
Kvasac se razmrvi sa šećerom u mlakom mlijeku. U zdjeli se izmiješaju brašno, sol, maslac, jaja i kvasac sa mlijekom te se umijesi tijesto koje se ostavi da odstoji sat vremena. Dignuto tijesto se razdijeli na tri dijela, svaki dio se razvalja (po duljini prema veličini veliki protvan, po širini da se može zarolati rolada). Sitno sjeckani luk se poprži na masti, ohladi te se njime premažu razvaljana tijesta. Od pet bjelanjaka izradi se snijeg u koji se umiješaju žutanjci, te se tom smjesom opet premažu razvaljana tijesta. Sitno sjeckani špek sa čvarcima posipa se po premazanim tijestima, zatim se posoli, pobiberi i na kraju se po tijestu rasporede kockice maslaca. Premazana tijesta se zarolaju i ostave u protvanu da malo odstoje. Kolač se peče na 200ºC 40 minuta.