TIJESTO
450 g bijelog kukuruznog brašna
200 g čvaraka
6 dcl mlijeka
Žličica praška za pecivo
Sol
FILA
400 g poriluka
100 g domaće suhe slanine
250 g kravljeg sira
1 jaje
1 žličica maslaca
PRELJEV
Pola litre domaćeg kiselog vrhnja
TIJESTO
450 g bijelog kukuruznog brašna
200 g čvaraka
6 dcl mlijeka
Žličica praška za pecivo
Sol
FILA
400 g poriluka
100 g domaće suhe slanine
250 g kravljeg sira
1 jaje
1 žličica maslaca
PRELJEV
Pola litre domaćeg kiselog vrhnja
U kukuruzno brašno dodati usitnjene čvarke,mlijeko, prašak za pecivo i malo soli. Sve pomiješati i malo ostaviti da odstoji. Na malo maslaca staklasto propržiti suhu slaninu i dodati nasjeckani poriluk. Sve zajedno prodinstati. U ohlađeni poriluk dodati 250 g izmrvljenog kravljeg sira i jedno jaje. Sve dobro promiješati. Tepsiju namazati sa malo maslaca i stavimo pola smjese od kukuruznog brašna i čvaraka. Na tu smjesu stavimo pripremljenu filu od poriluka. Izlijemo ostatak smjese od kukuruznog brašna i čvaraka. Preliti sa pola litre domaćeg kiselog vrhnja. Peći na temperaturi 220 °C 30 min ,smanjimo na 200°C i pećio još cca 30-40 min. Rezati kada se kolač malo ohladi. Kolač od poriluka se obično radio u kasnu jesen i zimu. Dio čvaraka od kolinja se zalijevao sa svinjskom mašću da se mogu dulje očuvati. Sijala se domaća bijela kukuruza,tako da je uvijek bilo svježeg kukuruznog brašna. Kod pečenja se kućom širio opojni miris.