Tijesto:
1 kg glatkog brašna
2 dag kvasca
1 dcl mlijeka
2 dcl vrhnja
2 jaja
Nadjev:
75 dag mljevenih čvaraka
Sol, papar po potrebi
Tijesto:
1 kg glatkog brašna
2 dag kvasca
1 dcl mlijeka
2 dcl vrhnja
2 jaja
Nadjev:
75 dag mljevenih čvaraka
Sol, papar po potrebi
Od navedenih sastojaka izradi se tijesto i ostavi pola sata da se digne. Dignuto tijesto se razvalja na 1-2 cm debljine i razdijeli na dva dijela. Polovica tijesta premaže se mljevenim čvarcima i pokrije drugom polovicom tijesta. Tako pripremljeno tijesto preklopi se nekoliko puta i ostavi 1-2 sata na hladnom mjestu da se odmori. Odmoreno hladno tijesto se razvalja na 3 cm debljine položi u protvanj i premaže žutanjkom. Kolač se peče 30 minuta na 180-200ºC. Prije nego li je pogača pečena posipa se slatkom crvenom paprikom.