15 dag margarina
4 jaja
25 dag šećera
30 dag oštrog brašna
½ vrećice praška za pecivo
1/8 litre mlijeka
2 žlice ruma
3 dag kakaa
Šećer u prahu za posipanje
15 dag margarina
4 jaja
25 dag šećera
30 dag oštrog brašna
½ vrećice praška za pecivo
1/8 litre mlijeka
2 žlice ruma
3 dag kakaa
Šećer u prahu za posipanje
Margarin se pjenasto izradi sa šećerom, žutanjcima i vanilin šećerom. Zatim se doda mlijeko, rum, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i snijeg od 4 bjelanjka. Smjesa se razdijeli na dva dijela. U jednu polovicu smjese se umiješa kakao, a druga se ostavi žuta. Naizmjenično - žlica žute smjese, žlica smeđe smijese stavlja se u namašćen i brašnom posipan kalup. Kolač se peče na 185 ºC oko sat vremena. Ohlađeni kolač se izvadi iz kalupa i posipa šećerom u prahu.