Tijesto:
80 dag brašna
4 žutanjka
20 dag šećera
1 svježi kvas
Kora od limuna
Toplo mlijeko po potrebi
Nadjev:
80 dag svježeg sira
20 dag šećera u prahu
4 bjelanjka (snijeg)
Sok od jednog limuna
Tijesto:
80 dag brašna
4 žutanjka
20 dag šećera
1 svježi kvas
Kora od limuna
Toplo mlijeko po potrebi
Nadjev:
80 dag svježeg sira
20 dag šećera u prahu
4 bjelanjka (snijeg)
Sok od jednog limuna
Pomiještati sastojke za tijesto i izraditi mekano tijesto. Doradite ga još rukama na pobrašnjenoj površini i nakon toga ga ostavite na toplome dok ne udvostruči svoj volumen. Najbolje na stolu pokrivenog sa kuhinjskom krpom.Od bjelanjaka izmiksati snijeg. Ostale sastojke dobro izmiješati i na kraju lagano umiješati snijeg. Razvaljati na debljinu prsta, namazati filom, zarolati i stavite u namašćeni visoki lim. Pecite na 180°C 45 minuta. Pečeni kolač izvadite iz lima, prekrijete ga krpom i okrenete naopačke.