Shajana gibanica od sira

Milica Vučilovski

Sastojci

Tijesto:

80 dag brašna

4 žutanjka

20 dag šećera

1 svježi kvas

Kora od limuna

Toplo mlijeko po potrebi

 

Nadjev:

80 dag svježeg sira

20 dag šećera u prahu

4 bjelanjka (snijeg)

Sok od jednog limuna

 

Priprema

Pomiještati sastojke za tijesto i  izraditi mekano tijesto. Doradite ga još rukama na pobrašnjenoj površini i nakon toga ga ostavite na toplome dok ne udvostruči svoj volumen. Najbolje na stolu pokrivenog sa kuhinjskom krpom.Od bjelanjaka izmiksati snijeg. Ostale sastojke dobro izmiješati i na kraju lagano umiješati snijeg. Razvaljati na debljinu prsta, namazati filom, zarolati i stavite u namašćeni visoki lim. Pecite na 180°C 45 minuta. Pečeni kolač izvadite iz lima, prekrijete ga krpom i okrenete naopačke.