Tijesto:
½ kg brašna od toga pola raženo, a pola krušno
Malo ulja
Sol
Topla voda s jednom žlicom octa
Nadjev:
½ kg ječmene kaše
2 žlice svinjske masti
10 dag domaćeg špeka
10 dag mladog luka
2 jaja
2 dcl vrhnja
Malo bibera
Tijesto:
½ kg brašna od toga pola raženo, a pola krušno
Malo ulja
Sol
Topla voda s jednom žlicom octa
Nadjev:
½ kg ječmene kaše
2 žlice svinjske masti
10 dag domaćeg špeka
10 dag mladog luka
2 jaja
2 dcl vrhnja
Malo bibera
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom ½ sata. Skuhanu kašu dodati na podinstani luk i špek te na kraju u ohlađenu smjesu dodati izmućkana jaja i vrhnje. Pobiberiti prema želji. Na rastegnuto tijesto rasporediti nadjev i peći u pećnici štednjaka na drva 30 min (ili električnoj pećnici na 180-200°C).