Tijesto:
1 kg glatkog brašna
Voda po potrebi
Prstohvat soli
Ulje
Nadjev:
1 kg ječmene kaše
1 kg svježeg kravljeg sira
3 male šalice kukuruznog brašna
1 l vrhnja
5 jaja
1 veći poriluk (nasjeckati samo bijeli dio)
½ kg sitno narezanog domaćeg suhog špeka
Papar, sol
Od navedenih sastojaka zamijesi se tijesto i ostavi sat vremena da stoji. Ječmena kaša se skuha i ocijedi. Špek i poriluk se prodinstaju te se pomiješaju sa ocijeđenom kašom. U smjesu se dodaju sir, kukuruzno brašno, žumanjci, vrhnje te sol i papar po želji. Na kraju se u smjesu umiješa snijeg od bjelanjaka. Tijesto se razvuče što tanje, a na rub tijesta položi se smjesa koja se sa tijestom zarola nekoliko puta. Postupak se ponavlja dok se ne potroši cijeli mlinac. Tako zarolano tijesto tanjurićem se izreže na male štruklje. Štruklji se peku na 200 ºC oko 40 minuta te se poslužuju uz domaće vrhnje i salate.