Tijesto:
20 dag domaćeg putra
80 dag oštrog brašna
15 dag šećera
1 mala žlica soli
1 limun
5 jaja
1 svježi kvas
2 vanilin šećera
½ l mlijeka
10 dag grožđica
Malo domaće rakije
Tijesto:
20 dag domaćeg putra
80 dag oštrog brašna
15 dag šećera
1 mala žlica soli
1 limun
5 jaja
1 svježi kvas
2 vanilin šećera
½ l mlijeka
10 dag grožđica
Malo domaće rakije
U mlijeku se izmiješaju kvasac, 5 žlica šećera i 30 dag brašna, te ostavi pola sata da se digne. U dignutu smjesu stavi se ostatak šećera, brašna i ostali sastojci. Smjesa se zamijesi na starinski način „klofanjem“ pomoću kuhače. Tijesto se diže još sat vremena na toplom, a zatim se stavi u kalup za kuglof. Kolač se peče 50 minuta na 180 ºC.