Težačka pogača

Magda Svečak

Sastojci

Tijesto:

½ kg crnog brašna

½  kocke svježeg kvasca

½  paketića praška za pecivo

1 dl mlijeka

2 žlice ulja

1 jaje

1 jogurt

1 luk

Suho meso – 15-20 dkg (prema želji)

Sol, papar

 

Nadjev:

2 luka

15 dag špeka

Priprema

Dinstani luk izmiješa se sa brašnom, kvascem, praškom za pecivo i suhim mesom te se zamijesi tijesto i  ostavi da se digne. Dignuto tijesto se razvalja i položi u okruglu tepsiju. Luk se izreže na kolutiće, preprži na masti i posoli. Špek izrezan na šnite se također prepeče na masti. Na tijesto se polože kolutići luka, a u svaki kolutić se utisne šnita špeka. Tijesto se premaže sa masnoćom od špeka, posoli te peče 30 minuta na 180 ºC.