Tijesto:
1/2 litre mlijeka
2 svježa kvasa
2 velike žlice šećera
1 kg glatkog brašna
1 šalica (2 dcl) ulja
Nadjev:
4 žutanjka
1 margarin
2 žlice soli
Premaz:
4 bjelanjka
Tijesto:
1/2 litre mlijeka
2 svježa kvasa
2 velike žlice šećera
1 kg glatkog brašna
1 šalica (2 dcl) ulja
Nadjev:
4 žutanjka
1 margarin
2 žlice soli
Premaz:
4 bjelanjka
Kvas se umiješa u malo toplog mlijeka, pusti da nastane pjenica. Pjenicu umiješati u sve ostale sastojke za tijesto i miješati dok tijesto ne postane glatko. Pustiti ga da naraste. Razvaljati ga u veliki mlinac i premazati nadjevom od margarina, soli i žutanjaka, zarolati, rezati trokutiće i slagati u namazan pleh. Prije pečenja premazati razmućenim bjelanjkom i peći na 180°C dok ne porumene.