Babičina medena kata

Milka Vinković

Sastojci

BISKVIT

2 jaja

2 dag masti

2 žlice meda

3 žlice mlijeka

15 dag šećera

45 dag oštrog brašna

mala žlica sode bikarbone

 

KREMA

6 dcl mlijeka

6 žlica oštrog brašna

vanilin šećer

20 dag maslaca

20 dag šećera u prahu

Priprema

Jedno jaje, mast, med, mlijeko i šećer promiješati i prokuhati. Skinuti s vatre i miješajući dodavati brašno, drugo jaje i sodu bikarbonu. Umijesiti tijesto, staviti na toplo i razvaljati četiri kore. Kore peći oko 10 min na 180°C.

Krema: u mlijeko zakuhajte brašno i vanilin šećer. U ohlađenu smjesu dodati margarin izrađen sa šećerom  prahu. Pjenasto izraditi. Slaganje medene kate započinjemo s korom koju premažemo kremom, ponovno stavimo koru i premažemo pekmezom od šljive.

Stavimo treću koru koju premažemo s kremom i pokrijemo četvrtom korom. Po želji posipati šećerom u prahu.