TIJESTO
50 dag glatkog brašna
20 dag hajdinog brašna
sol
ulje
mlaka voda + 1 žlica jabučnog octa
NADJEV
1 kg buča narezane na kockice
2 veća luka + stručak mladog luka
10 dag domaćegnarezanog špeka
2 žlice domaće masti
biber po želji
TIJESTO
50 dag glatkog brašna
20 dag hajdinog brašna
sol
ulje
mlaka voda + 1 žlica jabučnog octa
NADJEV
1 kg buča narezane na kockice
2 veća luka + stručak mladog luka
10 dag domaćegnarezanog špeka
2 žlice domaće masti
biber po želji
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i ostaviti ½ sata na toplom.
Za nadjev na domaćoj masti pirjati luk, dodati sitno narezani špek i buče. Pobiberiti po želji. Smjesu ohladiti i rasporediti na tanko razvučeno tijesto. Zarolati i peći na 200°C30 min.